sunnuntai 16. lokakuuta 2011

→ 32 Aron Tila, Eliaksela

Nyt vihdoin se lupaamani talliesittely! :)

Kuvassa tallirakennus, oikeassa reunassa näkyy ramppi ylätalliin.
Talli on entisöity navetta, alatalli pitää sisällään 11 karsinaa, varuste- & loimihuoneen, sekä kolme pihattoa ja pesupaikan. Ylätallissa on noin 20 karsinaa, joista kolme on muunneltavissa väliseinän avulla varsomiskarsinaksi tai kahdeksi normaaliksi karsinaksi, tallissa on myös perupaikka, varuste- & loimihuoneet. Ylätallissa asuu yksityiset hevoset ja suurinosa ratsutettavista.

Tuolla minä asun. Asun siis Sallan ja Pietarin kanssa samassa talossa. Minulla on yksi isohuone, jossa on muutama sänky, pöytä yms. Valmistan ruokani itse.
Pahoittelen kuvan edessä olevia puita, en viitsinyt niitä lähteä kaatamaan kuvan takia :)
Ylätallin näkymä tarhoille/laitumille. Osa tarhoista on tähän aikaan vuodesta hieman mutaisia, mutta osa on edelleen vihreänä. Tarhat ovat isokokoiset ja hevoset tarhaavat porukoissa. Mielestäni se on todella hyvä, että hevoset saavat elää laumassa.
Ramppi ylätallista tarhoille. Tätä kautta ylätallin hevoset viedään ulos tarhoihin. Osa hevosista pitää taluttaa rampin alas asti, osan voi päästä puolessa välissä jo irti. Talvella tietenkin tulee olla varovainen ettei tule liukastumisia.
Hevoset juoksevat kujaa pitkin tallityöntekijöiden ohjaamina oikeaan tarhaan.
Ylätallin karsinat, keskellä näkyy varsomiskarsinat. Talli on samalainen toiselta puolen, pesupaikkaa vaan ei ole toisella käytävällä.
Ylätalli on siisti ja melko iso ja siellä on tilavat karsinat.
Ylätallissa asuu sekä yksityisiä ravureita, että ratsuja.
Pihatot, pihattoja on kolme kappaletta. Yhdessä asuu orit, jotka kääntyvät vuoden vaihteessa kolmevuotiaiksi. Toisessa asuu tammat (1-3v.) ja viimeisessä kaksi yksivuotiasta oria, joita ei vielä päästetä vanhempien orien luokse. Pihatoissa on kuivikkeena olki.

Alatallin karsinoita, näissä asuvat opetushevoset. Kuivikkeena osassa olki ja osassa olkipelletti. Opetushevosten karsinoiden vieressä sijaitsee pesupaikka.


Sallan hevoset asuvat näissä karsinoissa, joiden vieressä on myös yksi muunneltavissa oleva varsomiskarsina. Näissä karsinoissa siis kuivikkeena olkipelletti.


Varuste- & loimihuoneet.
Satulat ja suitset ovat kaikki nimettyjä ja jokaiselle hevoselle on oma satula. Kahdella opetushevosella on sekä este- että koulusatulat.
Opetushevosilla pääsee tason mukaan myös kilpailemaan seura- ja aluetasolla.

Opetushevoset:
sh-t. Vilapeli "Vilma"
til-t. Hinelle "Nelli"
sh-r. Johtovei "Vertti"
til-t. Tequila II "Teku"
sh-t. Jonnan Emerita "Emma"
rist-t.  Prinzessin "Prinsessa"

Opetushevoset on kaikki osaavia ja hyvin koulutettuja.

Maneesi on yllättävän isokokoinen, tarkkoja mittoja en ole saanut, mutta veikkaisin niiden olevan 40x65m
Maneesissa on pohjamateriaalina geopad, mikä on mielestäni paras pohjamateriaali. Yllättävän pehmeä kun sinne itse laskeutuu (testattu!) Maneesiin pääsee sivuovista tai päätyovista.
Maneesi hankittiin Turun satamasta, jossa se on ilmeisesti ollut venehallina tai jonain vastaavana.
Arolla on hyvä valaistus, estekalusto, sekä kouluaidat.
Kisoja järjestetään melko satunnaisesti.
Maneesin reunoja ympäröi olkipaalit.
Aron tilan kenttä, kentältä puuttuu aidat, mikä on  miinusta tallin muihin puitteisiin nähden. Kenttä kuitenkin löytyy ja kentässä on hyvä pohja, sekä se on myös ihan hyvän kokoinen.

Tallia ympäröi hyvät maastot ja maastoesteet, joita pääsee kesällä hyppäämään. Arolla on järjestetty joskus kenttäkilpailuja ja kun Salla & Perttu itse kisaavat tai ovat kisanneet vaativaakin kenttää on esteitä monelle tasolle.


Aron Tila on mielestäni todella hyvä talli, ei liian iso, eikä liian pieni. Sekä Sallan ja muiden opettajien opeissa varmasti kehittyy nopeaa vauhtia. Olen viihtynyt kovasti täällä ja mielestäni on haikeaa ajatella että minulla on enää vain puolet harjoittelusta jäljellä. Mitenhän minä kestän lomaviikkoni kahden viikonpäästä :)

Seuraavassa postauksessa kuvasatoa Sorsasalon seuraestekisoista 15.10.2011 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti